PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
L'AJUNTAMENT

Comunicat de l’Ajuntament de Sabadell

Comunicat de l’Ajuntament de Sabadell
  • Que l’actual Govern municipal no ha reduït la seva aportació econòmica per la prestació del servei a la ciutat: el 2018 el pressupost municipal pel servei ha estat de 20.356.804,5 €, un 3% més que el 2017, que era de 19.691.626,68 €.
  • Que amb la Instrucció Tècnica de Facturació es posa de manifest que l’empresa té més costos que els que va preveure en la seva oferta contractual, com per exemple, pel que fa als serveis de recollida de bosses abandonades a la via pública (pneumàtica), la recollida de mobles abandonats a la via pública i als contenidors desbordats. En aquest sentit, l’Ajuntament de Sabadell no demana que es deixin de fer aquests serveis, sinó que es cobrin al preu contractat.
  • Que l’afirmació de l’empresa sobre la reducció dels 4.000 serveis ja es va pactar i implementar entre els anys 2014 i 2015, per tant, amb l’anterior equip govern.
  • Que, en relació amb les “afectacions laborals” i l’anunci fet per l’empresa d’acomiadament immediat d’un mínim de 17 treballadors, el Govern municipal vol posar de manifest que si no hi ha hagut cap acomiadament fruit de la reducció del servei –entre el 2014 i el 2015 i per decisió del govern anterior–, portar-ho a terme ara seria incomprensible, si no és que es porta associada una nova reducció de serveis, de forma unilateral, per part de l’empresa.  El Govern municipal exigirà el compliment de tots els serveis contractuals i té el compromís inamovible de vetllar per la continuïtat dels llocs de treball i de les condicions laborals.
  • L’Ajuntament exigirà que per a la campanya d’estiu 2018 l’empresa compleixi amb el servei que Smatsa té l’obligació de garantir per contracte. Si el servei durant la campanya d’estiu 2017 ja es va prestar amb normalitat i sense reduccions, aquest any i amb el mateix pressupost, no té cap sentit la reducció en 88 les contractacions temporals tal com l’empresa diu.