PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
L'AJUNTAMENT

Recomanacions per gaudir de revetlles d’estiu amb seguretat

Recomanacions per gaudir de revetlles d’estiu amb seguretat

Així, pel que fa a la utilització de petards i coets, cal assegurar-se de comprar-los en establiments autoritzats. Entre altres aspectes, es recomana no guardar aquest material a les butxaques ni subjectar-los amb les mans; evitar manipular-los a prop de la cara i cos, no llençar-los contra ningú i fer servir mitjans segurs per encendre’ls, com les metxes; cal vigilar que no hi hagi líquids inflamables a prop, així com no llençar coets a menys de 500 metres de zones boscoses o aglomeracions de persones. I també no encendre petards a l’interior de casa, ni llençar-los per finestres o balcons, o ficar-los a totxanes o ampolles.

Fogueres

Pel que fa a l’encesa de fogueres, cal sol·licitar el permís municipal corresponent, indicant la seva ubicació exacta. Està prohibit fer foc a tots els terrenys forestals de Catalunya, tant si estan poblats d’espècies arbòries com si no, i a la franja de 500 metres que els envolta.

D’altra banda, entre altres recomanacions, cal tenir present que els edificis veïns tinguin finestres i balcons tancats, per evitar l’entrada de guspires o coets perduts, així com tenir plegats els tendals de les terrasses. Cal respectar la distància de 15 metres de la foguera respecte dels cotxes aparcats i façanes d’edificis. Altres recomanacions són la d’impedir que ningú salti damunt les brases i situar la foguera per tal de permetre el pas de vehicles d’emergència i evitar la proximitat de línies elèctriques i telefòniques.

Sessions a les escoles

La Policia Municipal de Sabadell duu a terme des del curs passat una activitat, inclosa a l’oferta del programa Ciutat i Escola, Focs i petards, tradició i seguretat, adreçada a alumnes de cicle superior d’educació primària per tal que coneguin la tradició del foc, la seguretat i la prevenció dels riscos en l’encesa de fogueres i la manipulació de petards. Les sessions van començar a mitjan maig i ja s’ha fet a nou escoles. Hi intervenen efectius de la Policia Municipal, que explica la normativa al voltant de la compra i encesa de petards; de Bombers, que dona els consells de manipulació; i representants de colles de foc, encarregades d’explicar la tradició popular del foc.

Coques i pastisseria tradicional

D’altra banda, durant les revetlles tradicionals es consumeixen dolços i pastissos típics, com ara coques. Es important tenir en compte que aquests productes poden arribar a ser un focus de bacteris si no han estat ben manipulats.

Per tant, es recomana comprar les coques en establiments aptes per a la seva elaboració i venda i, a més, triar de quin tipus s’adquiriran –farcides o no– per tal de conservar-les. Fins al moment de consumir-les –sobretot les coques que contenen crema o nata– s’aconsella conservar-les al frigorífic.