PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

Cerca al directori...

Parc del Taulí

Parc del Taulí

Localització i contacte

  • Adreça: parc del Taulí, 1
  • LA CREU ALTA
  • 08208, Sabadell

plànol Afegeix al mobil

Com arribar-hi?

  • Autobusos urbans (TUS)
      Parades properes:
    • Ca la Daniela : L23,
    • Francesc Izard : L7,L10,L11,L23,L80,F2,F3,
    • Parc Taulí : L7,L10,L11,L23,L80,F2,F3,
    • Salut : L11,L80,
    • Torre de l'Aigua : L23,
    • Vilarrúbias : L7,L10,L12,F2,F3,F4,F5,

Documents relacionats

Més informació

DESCRIPCIÓ GENERAL

- Situació

El parc del Taulí està situat a l'est de la ciutat de Sabadell, al Districte 2, delimitat per la Gran Via, la Torre de l'Aigua i les instal·lacions del Consorci Hospitalari del Parc Taulí.

- Superfície

El parc ocupa una superfície de més de 2,3 ha i es va inaugurar l'any 1992.

- Com arribar-hi

Al parc s'hi accedeix en transport públic amb les línies 1, 2, 3, 7, 10 i 80.

ORIGEN I ANTECEDENTS

El 1898, la Junta de l'Hospital i Casa de Beneficència, davant la necessitat de més espai per aïllar els malalts contagiosos i per atendre operacions quirúrgiques, va acordar de construir un nou hospital.

L'acord va començar a prendre forma quan el 1901 Josep Cirera i Sampere va donar dues quarteres de terra al paratge que anomenaven el Taulí i la Junta hi va comprar algunes parcel·les més per al pavelló d'infecciosos.

El 1902 s'enllestí el cos central de l'hospital del Taulí i l'abril de l'any següent s'acabaren les obres dels dos pavellons restants. Amb la compra de noves parcel·les, gràcies a l'herència del canonge Joncar, es va completar l'actual recinte hospitalari anomenat parc del Taulí, que els sabadellencs des de primers de segle havien conegut com els Eucaliptus, tot i que oficialment s'anomenava Clínica de Ntra. Sra. de la Salut.

PROJECTE

L'espai verd està dissenyat com un parc clàssic i de caire romàntic, destinat a l'estada i al passeig, a la vegada que a la recuperació tenint en compte l'equipament que l'envolta. De forma allargassada, el parc està configurat per grans parterres arbrats i creuat per un conjunt de camins i recorreguts. A l'espai central, es troba una plaça oberta presidida per un quiosc de disseny modernista, dissenyat per a la interpretació musical. Una duna en forma de gespa densament arbrada, formada per un banc i un talús empedrat, actua com a filtre sonor i visual del parc en respecte a la Gran Via.

-Usos, serveis i equipaments<