PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES


 Coronavirus
 Actualització sobre el COVID-19
 
 
Sant Jordi:
Degut a la crisi del virus Covid-19 la Cambra del Llibre de Catalunya i el Gremi de Llibreters de Catalunya han decidit ajornar la Diada de Sant Jordi 2020. La nova data encara no és clara, però tot apunta que serà prop de vacances d’estiu. Des de l’Ajuntament de Sabadell ens sumarem a la nova proposta, tot i que restem a l’espera per tal de valorar la possibilitat d’organitzar la jornada al carrer.
Per tant, aquelles entitats que ja havien escrit un correu electrònic confirmant la seva presència no caldrà que tornin a fer la gestió per a la cita del juliol, només en el cas que renunciïn a la seva presència per problemes amb la nova data. Pel que fa a aquelles entitats que encara no han presentat la seva petició, s’obrirà un nou termini per al lliurament de sol·licituds del qual n’informarem una vegada tinguem la nova data confirmada
 

Subvencions: 
 
Ateses les circumstàncies que comporta la declaració de l’estat d'alarma segons Reial Decret 463/2020, de 14 de març, us informem que:
 1. L'article 3r.d'aquest Reial Decret estableix una durada de l'estat d'alarma de quinze dies, que es podria prorrogar si les circumstàncies ho aconsellen. La disposició addicional tercera disposa que s'interrompen els terminis per a la tramitació dels procediments de les entitats de sector públic, per la qual cosa el còmput dels terminis es reprendrà en el moment en què perdi vigència aquest Reial decret o, si escau, les possibles pròrrogues.
 2. En conseqüència, el termini de finalització del període per presentar sol·licituds de subvencions passa del 16 de març fins al 30 de març en el cas de les línies següents:
-          Música en viu/festes majors de barri:
-          Cultura popular i tradicional:
-          Divulgació de les idees i cohesió social:
-          Difusió artística:

Ateses les circumstàncies de contingència, us informem que per a consultes i dubtes som a la vostra disposició a través de  cultura@ajsabadell.cat 
 
 
Activitats culturals:
 
 
 
Bannerculturacorona
 
⚠Queden suspesos tots els #espectacles 🎭 programats des del 12 fins a l'11 d'abril ambdós inclosos, en els teatres municipals de #Sabadell⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
👉Gestió d'entrades venudes us podeu adreçar al Servei de taquilla🎫 :⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
🌐taquilla@ajsabadell.cat

 
 1. Amb la voluntat de minimitzar els riscos relacionats amb el COVID-19 i seguint les recomanacions de la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Sabadell ha activat en fase d’emergència 1 el Pla de Protecció Civil Municipal i ha aprovat noves mesures per contenir la propagació del virus. És per això que a partir de demà i per un període de 15 dies (prorrogables en cas necessari):
 • Es tanquen al públic tots els equipaments municipals, incloent centres cívics, espais joves, ludoteques, pavellons i poliesportius, centres oberts, biblioteques municipals així com qualsevol altre equipament municipal. La mesura no afectarà serveis essencials com l’atenció de la Policia Municipal i Emergències.
 • Es tanquen al públic les Oficines de Sabadell Atenció Ciutadana (SAC). Es manté però el Registre Municipal del carrer de la Indústria per atendre necessitats no ajornables. El registre d’Espai Públic, normalment ubicat a Can Marcet, es trasllada a l’Oficina del SAC del carrer de la Indústria. No es tanquen els registres de llicències d’activitats ni el registre d’urbanisme, necessitats no ajornables.
 • Les gestions d’atenció ciutadana es podran fer via telemàtica o telefònica i, si és urgent, millor trucar per telèfon. El personal d’atenció presencial es destinarà al reforç de l’atenció telefònica.
 • Es suspèn l’activitat als centres educatius municipals: escoles bressol, l’Escola de Música i Conservatori i l’Escola Illa, així com els cursos d’ocupacionals.
 • Es mantenen serveis essencials per a la ciutat, com la Policia Municipal, el transport públic, on s’han reforçat els mecanismes de neteja dels vehicles, i la recollida de residus i neteja viària.
 • Es mantenen oberts els centres municipals (vivers) d’empreses.
 • Es suspenen totes les llicències per a esdeveniments a la via pública.
 • Es recomana suspendre les activitats no essencials.
 1. D’altra banda, s’està elaborant un llistat de persones grans que viuen soles i es contactarà amb elles per saber com estan i determinar si necessiten mesures de suport addicional. Es reforçarà el Servei d’Acció Social per a la realització d’aquestes mesures.
 1. Així mateix, l’Ajuntament està preparant mesures per garantir la suficiència alimentària de les famílies en situació de vulnerabilitat que tinguin fills o filles amb ajuts de menjador després que la Generalitat hagi anunciat el tancament dels centres educatius.
 1. També l’Ajuntament de Sabadell està treballant en un decret que permeti allargar el termini per pagar impostos i taxes sense recàrrec, i donar més temps per sol·licitar la domiciliació d’aquests impostos.
 1. Totes aquestes accions de prevenció se sumen a altres mesures aprovades ahir. En aquest marc, cal recordar que:
 • S’anul·len totes les activitats organitzades per l’Ajuntament, tant a l’espai públic com en espais tancats.
 • Es tanquen els centres de serveis dels complexos de Sant Oleguer, Alexandra i Parc Central.
 • Es tanca el Mercat de Sant Joan.
 • Se suspenen, tal com diu la Generalitat, totes les activitats de més de 1.000 persones organitzades per promotors privats.
 • En el cas d’activitats de menys de 1.000 persones organitzades per entitats o empreses privades, es recomana actuar amb responsabilitat i prudència, i posposar tot allò que no sigui estrictament necessari.
 • Se suspenen tots els “mercadillos”, excepte els alimentaris.

El conjunt de mesures es prenen de manera preventiva per evitar la propagació descontrolada del virus. El Govern municipal apel·la a la col·laboració i la responsabilitat de la ciutadania perquè des de la responsabilitat individual contribueixin a superar col·lectivament aquesta situació mèdica.

Tota la informació actualitzada a: web.sabadell.cat/coronavirus i a gencat.cat/salut

 

Xarxes socials de Cultura. Segueix-nos, participa!

Facebook de Sabadell Cultura       Instagram Sabadell Cultura       Twitter Sabadell Cultura

 

 

Publicacions cultura