PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
CULTURA

ENGANXA’T A LA CLÀSSICA

Enganxa't a la clàssica
 
 

L’Ajuntament posa en marxa una oferta per a les persones que es vulguin iniciar en la música clàssica i ofereix xerrades prèvies als concerts simfònics i als concerts de cambra de la mà d’Albert Ferrer i Flamarich, crític musical.

Les xerrades tindran dos apartats:  una introducció que tractarà aspectes més generals de la música clàssica i un altre apartat que tractarà aspectes més concrets a cada concert.

Es parlarà de la música de l’època, del compositor, de l’obra, la seva estructura, de les formacions i del repertori.

Propera xerrada prèvia al concert Papà Mozart amb Joan Pera i Roger Pera amb l'Orquestra Simfònica del Vallès, divendres 8 de març de 2019 a les 19.30 h a l'auditori de la Biblioteca Vapor Badia.

000BotEntrades

 Més informació: https://bit.ly/2GzNZPA
 
Les xerrades s’oferiran abans dels concerts següents:
 

Enric Martínez-Castignani, baríton i Albert Guinovart, piano. Concert de cambra.

22 de febrer a les 8 del vespre al Saló del Teatre Principal

Papà Mozart amb Joan Pera i Roger Pera. Concert Simfònic.

8 de març  a 2/4 de 8 del vespre a l’auditori de la Biblioteca vapor Badia

Rèquiem de Fauré. Concert Simfònic

5 d’abril  a 2/4 de 8 del vespre a l’auditori de la Biblioteca vapor Badia

Arnau Tomàs i Kennedy Moretti. Concert de Cambra

17 de maig  a les 8 del vespre al Saló del Teatre Principal

La Setena de Beethoven. Concert Simfònic

7 de juny  a 2/4 de 8 del vespre a l’auditori de la Biblioteca vapor Badia

Totes les xerrades tindran una durada aproximada d’uns 45 minuts.

 


 Els concerts de música clàssica i simfònica de Sabadell es complementaran amb xerrades informatives prèvies amb el suport de l’Orquestra Simfònica del Vallès i de Joventuts Musicals de Sabadell. El projecte duu per el títol “Enganxa’t a la clàssica”.

L’Ajuntament de Sabadell posa en marxa un nou projecte que duu per títol “Enganxa’t a la clàssica”, amb la col·laboració de l’Orquestra Simfònica del Vallès (OSV) i de Joventuts Musicals de Sabadell. L’objectiu és proporcionar algunes xerrades prèvies als concerts de música de cambra i de música simfònica de Sabadell perquè el públic assistent tingui més informació del que sentirà en el moment del concert. Les sessions, a les quals podrà participar tothom qui tingui entrada al concert, tindran lloc al Teatre Principal i a la Biblioteca Vapor Badia i les conduirà el crític musical Albert Ferrer i Flamarich.

El projecte l’han presentat avui Montserrat Chacon, regidora de Cultura; Jordi Cos, president de l’Orquestra Simfònica del Vallès; Joana Soler, presidenta de Joventuts Musicals de Sabadell, i Albert Famarich, musicòleg.

Montserrat Chacon ha assenyalat que

El fet de poder gaudir d’una programació de gran qualitat, com la que tenim a Sabadell, ens podria fer pensar que ja tenim tota la feina feta, i no és així, cal treballar per fer-la arribar al màxim de públic, apropant continguts i coneixements perquè tothom pugui gaudir de la música clàssica plenament. “Enganxa’t a la clàssica” neix amb la voluntat d’eliminar barreres i apropar la música clàssica al públic general, independentment de la formació musical prèvia. Ara per ara, el primer beneficiari serà el públic habitual, però esperem que ben aviat serveixi per arribar a molta més gent.

Ara mateix hi ha previstes cinc xerrades dins aquest projecte. N’hi haurà una per mes, de febrer a juny. La primera tindrà lloc el 22 de febrer, al Teatre Principal, en relació amb el concert de cambra que faran Enric Martínez-Castignani, baríton, i Albert Guinovart, pianista. La segona serà el 28 de març, a la Biblioteca Vapor Badia, sobre el concert simfònic Papà Mozart amb Joan Pera i Roger Pera. La tercera, també a la Biblioteca, tindrà lloc el 5 d’abril, relacionada amb els rèquiems de Fauré i de Rutter. La següent serà el 17 de maig al Teatre Principal, sobre el concert de cambra d’Arnau Tomàs i Kennedy Moretti. I, finalment, el 7 de juny, tindrà lloc la darrera xerrada, a la Biblioteca Vapor Badia, sobre la Setena simfonia de Beethoven.

“Enganxa’t a la clàssica” és ara mateix un programa pilot, que més endavant es podrà ampliar a altres concerts i a altres tipus de música. Es tracta d'una proposta amb voluntat divulgativa, no només des de la perspectiva de facilitar informació sobre el concert, sinó sobre la necessitat de facilitar coneixements musicals bàsics, partint del fet que una bona part de la població no ha gaudit de formació musical específica. És precisament per trencar aquesta possible barrera que s'impulsa aquest projecte.

 

Data i Horari: 

Dia: Divendres 22 de febrer de 2019
Horari: a les 20 h


Lloc: 

Teatre Principal.
Adreça: c. de Sant Pau, 6, 08201, Sabadell
Telèfon: 93 725 37 92
Web: Teatre Principal

planol


Com arribar-hi?

Publicacions cultura