PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
SALUT

Entitats

A continuació apareixen les entitats de l'àmbit de salut que estan incloses a la base de dades del Registre Municipal d'Entitats de l'Ajuntament de Sabadell.
Podeu fer una cerca pel nom de l'entitat o seleccionar un tipus d'associació del menú.
Si sou membre d'una entitat i voleu donar d'alta, modificar o donar de baixa les vostres dades aquí teniu la informació de com fer-ho.
 

Associació Catalana d'Afectats de Fibromiàlgia. ACAF

Localització i contacte

Adreça: apartat de correus, 154

, Igualada
Telèfon: 696 820 616
 • Correu electrònic: acaf@fibromialgia.cat
 • Web: http://www.fibromialgia-cat.org
 • planol
  Afegeix al mobil

  Horari

  dl.-dv.: de 10 a 13 h i de 17 a 19 h

  Més informació

  ACTIVITAT

  - Promoure i desenvolupar, a nivell individual i social, la lluita contra la malaltia dela fibromiàlgia, facilitant informació, ajuda psicològica i col·laboració, oferint allò que estigui al seu abast per tal d'assolir objectius que beneficïin tots els afectats per aquesta malaltia en qualsevol de les manisfestacions.

  L'ACAF, constituïda l'any 1999 a la ciutat de Reus, dóna suport i informació a les persones afectades d'aquesta malaltia i fomenta la recerca de solucions als problemes derivats d'aquesta patologia.

  L'ACAF ofereix un servei d'informació, orientació i ajuda. També promou accions encarades a la divulgació de la malaltia i a la conscienciació socio-sanitària, i s'ofereix la participació en els Grups d'Ajuda Mútua (GAM), xerrades i cursos, entre altres.

  La fibromiàlgia és una malaltia reumàtica que afecta entre el 2 i el 4% de la població al món desenvolupat. Els estudis realitzats fins ara determina que afecta amb més freqüència a dones entre trenta i cinquanta anys. Es caracteritza per l'existència de dolors a múltiples localitzacions del cos, especialment en músculs, tendons i lligaments.

  La fibromiàlgia és una malaltia complexa i crònica que ocasiona dolor generalitzat i un esgotament profund, alteracions de la son, pèrdua de memòria i concentració, parestèsies, tumefacció, i altres símptomes. No hi ha proves objectives per al diagnòstic. Els criteris que actualment s'utilitzen són la presència de dolor crònic generalitzat en combinació amb dolor a 11 o més de 18 punts establerts per l'escala reumatològica americana.

  Actualment no hi ha un tractament definit, sinó que es fa un enfocament terapèutic que combina diferents modalitats. Els darrers estudis apunten que afecta un 3'4% de les dones i només un 0'5% d'homes.

  Es reuneixen cada dijous de 11 a 12 i de 4 a 6 de la tarda al Centre Cívic de Sant Oleguer i els dilluns de 4 a 7 al centre cívic de la Concòrdia.

  Els dimarts i els dijou

  També et pot interessar...